Gezamenlijk persbericht van Dorpsraad Ell en Historische Werkgroep Ell

Dorpsraad Ell heeft een eigentijds logo

Dit voorjaar werd door Dorpsraad Ell samen met Historische Werkgroep Ell een wedstrijd uitgeschreven. Daarbij was het doel: een geschikt ontwerp vinden dat gebruikt kan worden voor alle communicatiemiddelen voor de Dorpsraad. Er reageerden acht deelnemers, die met hun ruim twintig inzendingen voldeden aan het wedstrijdreglement. De winnares is Anna Armstrong van Kistudio uit Haler geworden.

Prima kwaliteit

Uit onderzoek blijkt dat het dorp Ell niet beschikt over een wapen. Voor het briefpapier en de cover van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP), dat onlangs digitaal al is verschenen, zocht de Dorpsraad Ell een symbool dat de lading voor haar werk en het dorp dekt. Belangrijk criterium was daarbij dat de herkenbaarheid van het dorp daarin terug te vinden is. Vandaar dat de Dorpsraad Ell samen met de Historische Werkgroep Ell hiervoor een wedstrijd heeft uitgeschreven. De wedstrijd stond open voor elke creatieve geest. De jury kreeg de keuze uit een breed scala aan verrassende inzendingen. Het winnende logo prijkt binnenkort op de cover van het DOP dat in gedrukte vorm zal worden uitgegeven.

Winnares

Anna Armstrong uit Haler maakte in totaal drie ontwerpen voor onze wedstrijd. Naar nu blijkt verstaat zij het ontwerpvak al langer. Onlangs is zij gestart met een afdeling grafisch ontwerp en redactie, met de naam KIstudio, die onderdeel is van haar business aan huis, genaamd Kicare. Anna werkt vanuit een bepaalde filosofie: het Japanse ‘KI’, dat zij vrij vertaalt naar ‘dynamiek’. Meer weten over haar werk? Kijk op www.kistudio.eu “Anna weet met haar winnend ontwerp het dorp Ell goed in sfeer en beeld neer te zetten”, aldus de jury in haar bevindingen.

Symboliek en vormgeving

Anna heeft bij haar inzending het volgende als onderbouwing meegegeven: “Ik heb voor dit wapen/logo een aantal agrarische symbolen genomen die ik op oude foto’s en in natura tegen ben gekomen. Het paard staat voor de kracht en wijsheid die de dorpsraad heeft, de kar staat voor het volk van Ell, dat het dorp op de agrarische kaart heeft gezet door haar harde werken en vakmanschap en ze staat daarmee ook voor de eigenheid van de haar vertegenwoordigers. De kerk staat voor betrouwbaarheid en de korenaren voor de vruchtbaarheid van het land van Ell”. De vormgeving verwoordt zij als volgt: “De naam van ‘Dorpsraad’ heb ik herkenbaar in een klassiek lettertype gegoten dat de degelijkheid en wijsheid uitstraalt waarmee de dorpsraad besluiten neemt en adviezen uitbrengt. Daarnaast heb ik de naam Ell ook nog eens in een eigentijds wapenschild gegoten. Ell heeft een wapen al lang verdiend, omdat vroeger ook een landgoed deel uitmaakte van Ell”. De Dorpsraad is blij met het resultaat van de wedstrijd en de keuze van het nieuwe logo.