Eigentijds logo

Gezamenlijk persbericht van Dorpsraad Ell en Historische Werkgroep Ell

Ell zoekt via wedstrijd een eigentijds logo

Uit een onderzoek blijkt dat het dorp Ell niet de beschikking heeft over een wapen. Voor het briefpapier en de cover van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP), dat op 1 mei verschijnt, zoekt de Dorpsraad Ell een symbool dat de lading dekt. Belangrijk is dat de herkenbaarheid van het dorp terug te vinden is. Vandaar dat de Dorpsraad Ell samen met de Historische Werkgroep Ell hiervoor een wedstrijd heeft uitgeschreven. Het zou prachtig zijn als op de cover van het DOP het nieuwe wapen/logo prijkt!

Wapen of logo?

Een wapen met een 'historische vorm' spreekt minder tot de verbeelding dan een eigentijds logo. Tegenwoordig maken de mensen op de computer de mooiste dingen. Het wapen zou een ‘historische’ vorm moeten kunnen hebben (zoals vroeger op schilden gebruikelijk was) maar net zo goed modern moeten kunnen zijn (zie bijv. gemeentelogo). Beide symbolen zijn dus mogelijk. Meer informatie over de wedstrijd inschrijftermijn, reglement e.d. is verkrijgbaar via het lid van de Dorpsraad Ell, Theo van den Berkmortel, Niesstraat 14, 6011 RC Ell, e-mail tjvandenberkmortel@orange.nl .Het ontwerp moet origineel zijn en mag nooit elders gebruikt of getoond zijn en bevat geen bestaande copyrights en gedeponeerde merken.

Inschrijftermijn

De wedstrijd is open voor elke creatieve geest. De inschrijftermijn voor deelname aan deze wedstrijd loopt tot en met maandag 31 maart 2008. Leden van de Dorpsraad Ell en de Historische Werkgroep Ell zullen gezamenlijk jureren. Het winnende logo/wapen wordt in de maand mei 2008 bekend gemaakt tijdens de presentatie van het Dorps Ontwikkelings Plan.

Voor meer informatie:

Paul Custers, Historische Werkgroep Ell, telefoonnummer 0495 – 551712 of Theo van den Berkmortel, Dorpsraad Ell, telefoonnummer 0495 – 552776 / 06 – 55 82 51 49.