Dorpsraad Ell

Informatie-avond AED project Ell Persbericht

P E R S B E R I C H T :

 

Informatie-avond AED project Ell

 

Op dinsdag 29 september wordt er om 19.30 uur een informatieavond gehouden over de AED cursus die binnenkort voor bewoners van Ell wordt georganiseerd. De bijeenkomst is in Gemeenschapshuis Ellenhof, Sebastiaanstraat 10 te Ell. De organisatie van de avond is in handen van de AED werkgroep Ell, in nauwe samenwerking met de werkgroep Wonen en woonvoorzieningen van de Dorpsraad Ell. Alle belangstellenden zijn van harte welkom, de koffie staat klaar!

 

De gemeente Leudal is momenteel in samenwerking met de Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAVLN), bezig met het opzetten van een project onder de naam Burger Hulpverlening Limburg (BHL). Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bent u in het bezit van een geldig reanimatie diploma en/of een diploma AED bediener of bent u bereid deze diploma’s te halen, dan kunt u ná het volgen van de informatieavond zich aanmelden voor de Burger Hulp Verlening. Voor meer informatie over het BHL kunt u ook terecht op de website: www.ocravln.nl

 

Onderwerpen die aan bod komen

Om u voor te bereiden op de situaties waar u eventueel in terecht kunt komen en om antwoord te geven op uw vragen, stelt de RAV Limburg Noord een eenmalige Burger Hulp Verlening informatie avond verplicht alvorens u opgenomen kunt worden in het sms alert-systeem.

Op deze avond worden de volgende onderdelen besproken:

  • Cijfers en wetenswaardigheden m.b.t. reanimatie en AED gebruik
  • Werking van het BHL / het systeem “sms alert” / voorwaarden van deelname
  • Aansprakelijkheid
  • over de mogelijke effecten op het inschrijven in het BHL
  • Verantwoordelijkheid, registratie en herregistratie

 

Voor wie bedoeld

Deze informatieavond is bedoeld voor alle inwoners van Ell die interesse hebben in het project en die 18 jaar of ouder zijn, fysiek gezond en in het bezit zijn van een mobiele telefoon. In het bezit zijn van een geldig reanimatie diploma en/of AED bediener of bereid zijn deze cursussen te volgen via de AED werkgroep Ell.

Als u de cursus reanimatie/ AED nog niet hebt gevolgd, kunt u natuurlijk ook naar de informatieavond komen. U dient namelijk eerst de cursus gevolgd hebben, voor u wordt ingeschreven kunt worden als potentieel bediener (BHL’er) van de AED apparatuur.

Het is belangrijk dat u uw legitimatie bewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) op deze avond meeneemt. Indien u in het bezit bent van een diploma of certificaat reanimatie en/of AED bediener, neemt u dit dan ook mee op deze avond.

 

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande dat kunt u een mail sturen naar: e.wulms@home.nl