Aftrap Steenenbampt

P E R S B E R I C H T

Dorpsraad Ell verheugd over aftrap Steenenbampt

Op maandag 15 maart is er een officiële handeling verricht rondom het starten van het bouwrijp maken van het nieuwbouwplan Steenenbampt te Ell. Daarbij was ook een vertegenwoordiging van de Dorpsraad aanwezig. Het bestuur van de Dorpsraad kwam de volgende dag bij elkaar voor haar maandelijkse vergadering. De conclusie was eenstemmig: “voor Ell was deze aftrap van het nieuwbouwplan een historisch moment!”

Steenenbampt

Ruim tien jaar

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat de eerste ideeën ontstonden om het dorp verder uit te breiden. De afgelopen jaren is er door de Dorpsraad flink gelobbyd om het woningbouwproject op de agenda te houden. Dit gebeurde zowel bij vertegenwoordigers van de Gemeente Leudal als bij projectontwikkelaar Nieuwe Borg. Het beïnvloeden van het proces is niet altijd zichtbaar, omdat dit vaak achter de schermen gebeurt. De Dorpsraad is dan ook bijzonder verheugd met deze ontwikkelingen. De eerste fase voorziet in de bouw van 85 woningen. Medio april gaat de bouw van de eerste 35 woningen van start. Daarvan zijn er nu zo’n twintig verkocht. Het is de bedoeling dat er in totaal 170 woningen in het kader van het project Steenenbampt worden gebouwd.

Metaaldetector

Ruud Potten van Nieuwe Borg had zich de opmerkingen van de voorzitter van de Dorpsraad tijdens de openbare vergadering, een jaar geleden, goed in de oren geknoopt. Als begonnen werd met bouwen moest maar eerst met een metaaldetector over het veld worden gelopen zodat alle eerdere beloofde “schoppen in de grond” door met name burgemeester en wethouder van de voormalige gemeente Hunsel er weer uit gehaald konden worden. Ruud overhandigde aan wethouder Arno Walraven dan ook zo’n detector (met batterijen, klaar voor gebruik). Deze nam het apparaat glimlachend in ontvangst en prees in zijn woord het dorp Ell omdat het “bruist van activiteiten en energie”.

Steenenbampt

Impuls voor het dorp

Ell is enorm blij met deze belangrijke stap. Het dorp is een geliefde plek om te wonen. Getuige het feit dat er het afgelopen jaar nauwelijks woningen te koop waren lijkt de malaise op de woningmarkt in ieder geval aan Ell voorbij te gaan. In de afgelopen jaren trokken steeds meer jongeren, onder andere door het gebrek aan huisvestingsmogelijkheden, weg uit het dorp. Daarmee dreigde de vergrijzing nog verder toe te nemen. Met de start van het nieuwbouwplan Steenenbampt is er een nieuwe impuls ontstaan. Het dorp profileert zich graag als een kern met een goede leefbaarheid, een omvangrijk en actief verenigingsleven en vele voorzieningen. Ell ziet zichzelf binnen de gemeente Leudal als subcentrum voor de omliggende dorpen van diezelfde gemeente en de gemeente Weert. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en de A2 langs de deur. En daarnaast fraai gelegen in een landelijke omgeving.