Dorpsraad Ell

BMV Ell ontvangt € 40.000, - van Het Oranje Fonds

De Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Ell krijgt een bijdrage van € 40.000, - van het Oranje Fonds voor de inrichting van de spiksplinter nieuwe accommodatie. De stichting BMV, probeert met behulp van het werven van fondsen zelf een deel van de inrichting te bekostigen. Onder de inrichting valt onder meer licht- en geluidsapparatuur, meubilair, een bar en een keuken.

BMV Ell Fotograaf Theo van den Berkmortel

 

Uniek gebouw

De BMV is een uniek gebouw waarbij tal van activiteiten vanuit de gemeenschap Ell plaats gaan vinden. Voorbeelden zijn; muziekuitvoeringen (zang, fanfare en pop), senioren (eetpunt, huiskamerproject e.d.), yoga, dans, jeugdwerk, kienen, Welfare, Kindervakantiewerk en educatie (muziekopleidingen en AED). Van jong tot oud, zal gebruik gaan maken van de accommodatie. Het gebouw is sinds kort opgeleverd. Nu wordt gestart met de verdere inrichting. Als alles volgens plan verloopt wordt de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik genomen. Voorzitter van de Stichting BMV over de bijdrage van het Oranje Fonds: “Het ter beschikking gestelde bedrag dekt een deel van de benodigde investering. Het is een prachtige aanzet! Als stichting hebben wij meer aanvragen lopen bij andere subsidieverleners en sponsors. Wij hopen op nog enkele toezeggingen. Het beheer en exploitatie van de BMV zal door vrijwilligers worden uitgevoerd. Mede hierdoor kunnen we in de toekomst op eigen kracht de exploitatie van het gebouw waarborgen.”

oranjefonds

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Ell BMV kennismaking 13 Oktober 2015 6966 Fotograaf Johan Horst