Dorpsraad Ell

Breed publiek welkom op Vitaliteitsbeurs

Op zondag 20 oktober organiseert de Dorpsraad Ell voor de eerste keer een Vitaliteitsbeurs. Dit in nauwe samenwerking met Seniorenvereniging en Zonnebloemafdeling Ell. De beurs, waar gezondheid centraal staat, is voor de inwoners van Midden-Limburg. Een en ander vindt plaats in gemeenschapshuis de Ellenhof te Ell vanaf 11.00 tot 16.00 uur. De bedoeling van deze Vitaliteitsbeurs is om iedereen te informeren. Er is een breed aanbod van zorg, welzijn tot woningaanpassingen en elektrische fietsen, zingeving en zonnebloem, yoga allerlei therapieën zoals chiropractie, ergotherapie, logopedie en lymfedrainage en niet te vergeten Eller ondernemers. Bezoekers kunnen een bodycheck laten doen, dit betekent bloeddruk meten, bloedsuiker of cholesterol laten prikken. Er is een standdeelnemer waar bezoekers hun nek kunnen laten masseren. Naast het bezoeken van de stands kunnen bezoekers deelnemen aan workshop van Foyer de Charite en Steunpunt terzijde (om ± 11.30 uur) en yoga. Laat je uitgebreid informeren door de regionale professionals op het gebied van een bewuste, gezonde en duurzame levensstijl. De entree is gratis.

Senioren vitaal op weg

Veel animo

 

Zoals het zich nu laat aanzien, wordt deze beurs een groot succes. Het aantal deelnemers, die een stand bemensen of een workshop/demonstratie verzorgen zijn er inmiddels vijfendertig. Vooral de diversiteit van de deelnemers is opmerkelijk, op een breed vlak zal het onderwerp vitaliteit tijdens de beurs aan de orde komen. De standhouders zijn allemaal afkomstig uit de regio en laten enthousiast hun zeer diverse producten en diensten zien én ervaren. Zo kunnen bezoekers diverse proefbehandelingen ondergaan. Ook is er uitgebreid de mogelijkheid om producten te ruiken, proeven of voelen. Zomaar een greep uit de onderwerpen; fitness, zorgalarmering, pedicure, ergotherapie, mantelzorg, caring home systeem. Je krijgt ook nog een goedgevulde goodybag mee naar huis.

Zorgkosten zelf in de hand houden

De behoefte aan informatie over een bewust, gezond en duurzaam leven groeit. Door de steeds hogere zorgkosten kijken mensen graag naar preventiemogelijkheden, en zoeken ze oplossingen voor hun klachten in een zo breed mogelijke kring van zowel reguliere als alternatieve hulpverleners. Een gratis evenement zoals deze vitaliteitsbeurs biedt dan iedereen de kans om heel laagdrempelig te weten te komen wat er in hun eigen regio zoal aan mogelijkheden zijn.

Actief meedoen 

Je kunt ook deelnemen aan diverse workshops over bijvoorbeeld palliatieve zorg en yoga. Verder zijn er demonstraties, zoals vanaf 14 uur accordeonspelers die muzikale nummers ten gehore brengen. Meer weten welke bedrijven of organisaties zich tijdens deze Vitaliteitsbeurs presenteren en zo laten zien hoe zij de burgers kunnen ondersteunen? Of het dagprogramma met de tijden van de activiteiten?

Workshops

  • 11.45 uur-12.45 uur: workshop palliatieve zorg door Gerard Sars
  • 13.00 uur-14.00 uur: workshop  foyer de Charite
  • 14.00 uur-15.00 uur: workshop yoga (in dit uur 2 maal 20 minuten)