IJsbaan Kunnekoel

IJsbaan Kunnekoel Ell !

Enkele dagen voor Kerstmis, leken de voorspellingen van een langere vorstperiode erg gunstig voor het aanleggen van de ijsbaan in buurt Kunnekoel. Na jaren van hoop, zou het nu dan toch gaan gebeuren ? In de buurt werden vrijwilligers benaderd voor hulp. Met elektriciteit, pomp en slangen van de Ruiterclub en de schaftkeet van Hover werd een begin gemaakt. De poging om zwarte folie als ondergrond te gebruiken mislukte helaas, waardoor op 2e Kerstdag de folie weer verwijderd werd en dankzij de aanhoudende vorst, het blijven pompen van water en veel geduld kon er vanaf 30 december geschaatst worden. Een prachtige ijsbaan, enthousiaste mensen van Ell en zelfs buiten Ell en natuurlijk de kinderen! Wat een genot, zoveel kinderen op schaatsen en met slee, achter een stoel om er weer even in te komen. Lachende gezichten, rode wangen … Ouders, opa’s en oma’s en passanten langs de kant, genietend, met iets warms om te drinken en een lekkere wafel bij de vuurkorf. En ‘s avonds werd de baan weer geveegd en voorzien van een laag water.

IJspret

Namens het buurtcomité Kunnekoel danken wij iedereen, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het tot stand komen van de ijsbaan en het onderhoud ervan. Ook allen bedankt voor de hulp in de schaftkeet, het verzorgen van de wafels en warme dranken. De hartverwarmende reacties en spontane donaties ! De opbrengst wordt volledig gereserveerd voor een volgende ijsbaan.

Het disco-schaatsen als afsluiting was een groot succes ! Nu de dooi zijn intrede heeft gedaan, is het schaatsplezier dan toch voorbij. Wij kijken terug op 2 prachtige weken!

Buurtcomité Kunnekoel