Bijdrage “Hartverwarmend project AED ELL” voorlopig stop gezet

Zoals u wellicht al gemerkt hebt is de financiële bijdrage van € 5,- per jaar voor het “Hartverwarmend project AED ELL” onlangs niet afgeschreven. Vrijwel alle Eller gezinnen hebben eind 2009 een machtiging daartoe verstrekt. We willen u even informeren waarom er geen gebruik is gemaakt van de doorlopende machtiging. We hebben destijds deze machtiging ingevoerd om met name lesmateriaal aan te kunnen schaffen en andere onkosten te kunnen vergoeden. We hadden als het ware een bescheiden start vermogen nodig. Omdat we nu voldoende les materialen tot onze beschikking hebben en de komende jaren geen grote uitgaven meer te verwachten zijn is de bijdrage van € 5,-- per jaar (machtiging) voorlopig niet meer nodig.

Succesvol

De AED werkgroep is ruim twee jaar geleden gestart. Er zijn inmiddels 117 vrijwilligers in Ell die de AED-cursus gedaan hebben, een prachtig resultaat dat met kop en schouders uitsteekt boven de andere kernen in de gemeente Leudal. Uit eigen middelen heeft de werkgroep een nieuwe oefenpop aan kunnen schaffen, waardoor ook de herhalingscursussen sneller gegeven kunnen worden.

De Dorpsraad Ell stelt dat we trots en tevreden mogen zijn met de goede aanpak door de AED werkgroep, die alles geheel zelf heeft geregeld.