Dorpsraad Ell

Gemengd koor Avanti, 50 jaar meer dan een koor alleen

avantiDit jaar vieren wij, gemengd koor Avanti uit Ell, ons gouden jubileum. Ons koor bestaat uit 23 zangeressen en zangers (5 sopranen, 6 hoge alten, 7 lage alten en 5 baritons). Onze dirigent Veronika Peerboom-Chujanova weet ons steeds weer op een fijne manier te inspireren. Zij bewerkt vaak de muziek zodat deze geschikt is voor onze groep. Al vele jaren begeleidt Petra van der Aart ons koor op de piano. 

Wij beschouwen Avanti als meer dan alleen een koor. We voelen ons als een grote familie die niet alleen mooie concerten wil geven, maar ook andere activiteiten met elkaar wil delen. Een aantal van onze leden heeft naast het zingen ook een creatieve hobby zoals schilderen, boetseren, pottenbakken, naaldwerken, houtbewerken en bloemschikken. Zo hadden we in 2013 een middag waarbij onze leden werden uitgedaagd creatief bezig te zijn. Mede door dit soort activiteiten is de onderlinge band hecht. Drie van onze actieve leden zijn dan ook vanaf het begin, dus al 50 jaar lid van het koor. 

Jubileum activiteiten Avanti 2015

Maandag 30 maart: opluisteren paasdienst senioren en aansluitend concert;

Zaterdag 25 april: jubileumconcert, met medewerking van drie andere koren:

Gemengd koor Neerbeek

Zanggroep “Young Forever” uit Nederweert-Eind

Weerter Mannenkoor

Zaterdag 24 oktober: feestelijke mis in de parochiekerk van Ell waarbij het koor wordt begeleid door een strijkersensemble.